Analize microbiologice pentru carne si produse din carne

  • Carcase bovine, porcine, ovine, cabaline, caprine

    1

    Număr total de germeni (NTG) 

    2

    Enterobacteriaceae

    3

    Salmonella 
  • Carcase pasăre

    1

    Salmonella 
  • Carne proaspată

    1

    Salmonella 
  • Carne tocată

    1

    Salmonella 

    2

    Număr total de germeni (NTG) 

    3

    E.coli
  • Carne preparată

    1

    Salmonella 

    2

    E.coli 
  • Produse din carne

    1

    Salmonella 

    2

    Listeria monocytogenes 
  • Produse din carne

    1

    Salmonella 

    2

    Listeria monocytogenes 

Analize microbiologice pentru lapte și produse lactate

  • Lapte crud

    1

    Număr total de germeni (NTG) 

    2

    Număr total de celule somatice (NCS) 
  • Produse din lapte crud sau cu tratamenttermic inferior celui de pasteurizare: Branzeturi, Unt , Smantană

    1

    Salmonella 
  • Unt, Smantană din lapte crud sau cu tratament termic inferior celui de pasteurizare

    1

    E.coli 

    2

    Stafilococ coagulază pozitiv 
  • Produse din lapte pasteurizat sau cu tratament termic superior celui de pasteurizare: Branzeturi cu pasta moale, Branzeturi cu pasta tare, Branzeturi cu pasta framantată

    1

    E.coli

    2

    Stafilococ coagulază pozitiv 
  • Lapte pasteurizat și alte produse lactate lichide pasteurizate: Iaurt, Sana, Chefir, Lapte bătut

    1

    Enterobacteriaceae
  • Înghețată și alte deserturi lactate congelate

    1

    Enterobacteriaceae

    2

    Salmonella 
  • Lapte praf si zer praf

    1

    Enterobacteriaceae

    2

    Stafilococ coagulază pozitiv 

    3

    Salmonella 

Analize microbiologice pentru ouă și produse din ouă

  • Ouă

    1

    Salmonella 
  • Produse din ouă

    1

    Enterobacteriaceae

    2

    Salmonella 

Analize microbiologice pentru Crustacee și moluște preparate

  • Crustacee și moluște preparate

    1

    Stafilococ coagulază pozitiv 

    2

    Salmonella 

Analize microbiologice pentru pâine, produse de panificați, patiserie și cofetărie

  • Produse de panificație simple

    1

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Produse de panificație cu umpluturi

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Produse de panificațieși de patisserie congelate

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Stafilococ coagulază pozitiv 
  • Făinuri pentru panificație

    1

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Derivate din cereal: fulgi de grau, porumborez, produseexpandate

    1

    Enterobacteriaceae

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Biscuiti, fursecuri, napolitane, nuga

    1

    Enterobacteriaceae

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Torturi și prăjituri cu creme

    1

    Enterobacteriaceae

    2

    Salmonella 

Analize microbiologice pentru paste

  • Paste făinoase, inclusive cu umpluturi

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 

Analize microbiologice pentru fructe, legume congelate și deshidratate și produse de legume si fructe, semințe, alune, nuci, migdale, etc, semințe de consum, ceai

  • Semințe de consum

    1

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Legume si fructe congelate sau deshidratate

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Fructe si legume tăiate gata de consum

    1

    E.coli 

    2

    Salmonella 
  • Sucuri de fructe si legume nepasteurizate

    1

    E.coli 

    2

    Salmonella 
  • Sucuri de fructe si legume pasteurizate, Nectaruri, sucuri concentrate și piure de fructe si legume

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Seminte germinate gata de consum

    1

    Salmonella 
  • Alune, nuci, migdale (alte) miez

    1

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Ceai

    1

    Drojdii si Mucegaiuri 

    2

    Enterobacteriaceae 

Analize microbiologice pentru ciocolată, bomboane, jeleuri, gemuri

  • Ciocolată, bomboane de ciocolată, ciocolată umplută

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Bomboane, altele decat de ciocolată

    1

    Enterobacteriaceae 
  • Jeleuri, rahat, marmalade, gemuri, serbeturi, dulceturi, fructeconfiate

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 

Analize microbiologice pentru condimente și aditivi

  • Condimente si amestecuri de condiment

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Maioneză praf si alti inlocuitori de maioneză

    1

    Enterobacteriaceae 
  • Sosuri de condimentare

    1

    Enterobacteriaceae 
  • Prafuri de budinci si creme deshidratate si inlocuitori de frisca, pulberi de sucuri

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Condimente si amestecuri de condimente

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Arome alimentare naturale si sintetice

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Concentrate alimentare: supe, cuburi de carne sau legume

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Muștar

    1

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Otet alimentar

    1

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Uleiuri rafinate și nerafinate, unt de arahide, pasta de susan

    1

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Borș

    1

    Enterobacteriaceae 
  • Ketchup

    1

    Drojdii si Mucegaiuri 

Analize microbiologice pentru preparate culinare gata de consum și mancaruri tip fast-food

  • Produse alimentare gata pentru consum

    1

    Listeria monocytogenes 
  • Produse alimentare gata pentru consum conținand oua crude

    1

    Salmonella 
  • Sandvișuri, mancăruri tip fast food și alte preparate gata de consum

    1

    Enterobacteriaceae 

Analize microbiologice pentru băuturi răcoritoare și bere pasteurizată

  • Băututi racoritoare

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 
  • Bere pasteurizată

    1

    Enterobacteriaceae 

    2

    Drojdii si Mucegaiuri 

Analize microbiologice pentru apă

  • Apa utilizată ca ingredient

    1

    E.coli+Bacterii coliforme 

    2

    Enterococifecali intestinali 

Teste de sanitație

Testele de sanitatie se pot realiza pentru

Controlul microbiologic al aerului din spațiile de lucru și depozitare;

Controlul bacteriologic al suprafețelor de lucru, utilajelor, instrumentelor și echipamentului de protecție;

Controlul microbiologic al unor materiale de ambalaj (folii de material plastic, hârtie pergaminată);

  • Teste de sanitatie de pesuprafețe: suprafețe de lucru care vin in contact direct cu alimentul, mese din blocurialimentare, bazine, aparate, echipament de protecție ,tacamuri, farfurii, căni, cesti, pahare, ambalaje care vin in contact direct cu alimentul, maini

    1

    NTG 

    2

    Bacterii coliforme 

    3

    Enterobacteriaceae 

    4

    Stafilococ coagulază pozitiv 

    5

    Drojdii și Mucegaiuri 
  • Aerul din încăperile de producție

    1

    Drojdii și Mucegaiuri 

    2

    NTG 

Analize microbiologice pentru furaje și hrană pentru animale

  • Hrană pentru animale

    1

    Salmonella 

    2

    E.coli 

    3

    Drojdii si Mucegaiuri